INEL in samenwerking met Bosan

Geplaatst op 21 maart 2022

Bedieningsgemak via een app.

De veranderende wensen en suggesties van gebruikers zijn een inspiratiebron voor Bosan om steeds weer nieuwe toepassingen te introduceren. Met de smartphone app van Bosan kunt u een groot aantal elektrische sportinstallaties in uw sportaccommodatie via wifi aansturen.

De smartphone met touchscreen is softwarematig ingesteld als handzender en kan uitsluitend gebruikt worden in de betreffende accommodatie. In het startscherm kunt u kiezen uit de voorgeprogrammeerde sportinstallaties die in de sportaccommodatie aanwezig zijn, bijvoorbeeld de elektrisch verrolbare werkbalk, de basketbalinstallaties aan plafond of muur, de hijsunits, enz. Sportaccommodaties krijgen met deze noviteit van Bosan een extra dimensie.

“Het werkt via een gesloten systeem, waarvoor wij de smartphone leveren met de speciale app”, legt Jeroen Oldenhof, projectleider van Bosan, uit. “Waar vroeger docenten en leerlingen moesten sjouwen met toestellen, heeft gebruiksgemak ook in de sportaccommodatie zijn intrede gedaan via de elektrische besturing van toestellen. Touwladders, ringen of een klimnet kunnen gemakkelijk en veilig omhoog worden gehesen en baskets zijn met één druk op de knop in te stellen op de gewenste hoogte. Allemaal tegelijk of per veld apart. En met de elektrisch verrolbare werkbalk kunnen de gecertificeerde hijsunits op verschillende plaatsen in de zaal worden gebruikt. Uiteindelijk vergroot de smartphone met de app het gebruiksgemak en de mogelijkheden van een accommodatie en levert het tijdwinst op tijdens bewegingslessen en trainingen.”